От х:

Днес в x:

Светът на твореца в слово, картини и музика представя д-р Драгомир Мирчев

Изображение 1 от 3

    Авторска вечер на д-р Драгомир Мирчев ще се състои на 3-ти ноември, четвъртък, от 17.30 часа в Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково. Организатор е и Клубът на дейците на културата – Хасково.

    По време на събитието, което е с мотото „Светът на твореца в слово, картини и музика“, ще бъдат представени книгите на д-р Мирчев „Сентенции с претенции“, с редактор Тодорка Николова и „Неопитомени мисли“, с редактор Ели Видева, а също така негови живописни картини, карикатури, художествена фотография и авторска музика. Гостува академик Марин Кадиев.

    Характерното за книгите на д-р Мирчев е че са изцяло авторски-от корицата, през текста и илюстрациите. В двете книги, които ще бъдат представени идния четвъртък има богат набор от карикатури, които са злободневни. И макар част от тях правени преди време, те са актуални и за днешната действителност, будят въпроси и формират отговори. За всичко това авторът ще се радва да сподели и чуе мнение от своята публика.

    Творческата му вечер ще е синтез от неговите любими изкуства, за които казва: Това са музите, които не ми дават покой и на които аз с удоволствие се отдавам-литературата, поезията, музиката, изобразителното изкуство и художествената фотография.

    Характерното за книгите, които ще представи е, че голяма част от афоризмите в тях са били част от предаването „Законите на Мърфи в ефир” на Националното радио.

    За творческата си вечер д-р Мирчев е подготвил и няколко комплимента към публиката, свързани с проекта за първата му лирическа книга.

    Освен това, по време на цялата вечер ще звучи негова авторска музика в професионални изпълнения и импровизации на автора.

    Друг от интересните нюанси на вечерта е мултимедийната презентация на картини от заниманията му в изобразителното изкуство -живопис, графика, карикатура и художествена фотография.

    В творческата вечер на д-р Мирчев ще се включи и акордионистът Николай Златков. Седмокласникът е носител на множество национални награди именно изпълнявайки композиции на д-р Мирчев.


     

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини