От х:

Днес в x:

Д-р Мирчев с награда от международен фестивал в Израел за музикални пиеси

Д-р Драгомир Мирчев е удостоен с поредна награда, но този път в областта на музиката. Той е носител на отличия от престижни фестивали и прегледи в областта на поезията, прозата, за своите афоризми. Освен, че е автор на карикатури и има добри постижения в областта на изобразителното изкуство и фотографията, доктор Мирчев е и композитор.

Поредната награда му носят именно неговите авторски творби в тази област. Той е отличен с второ място в направление „Изпълнение на инструментална музика“ на Международния фестивал „Българска душа на Святата земя“ в израелския град Бат Ям за представянето на две авторски клавирни пиеси.

Българи от 16 държави и 4 континента са участвали в неговото осмото издание на фестивала, който е под егидата на кмета на Бат Ям Цвика Брот .

Целта на фестивала е да съхранява културното наследство на България и Израел. Чрез дейностите в него се предоставя възможност за обмен на културни традиции и обичаи между двата приятелски народа, а това е начинът за обединяване на българите по света и съхраняване на българските корени.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини