От х:

Днес в x:

Новият кмет на Стамболово се заклева днес

Маджид Мандаджъ (вдясно)

Новоизбраният кмет на община Стамболово Маджид Мандаджъ полага днес от 10,00 часа клетва. Гости на церемонията ще бъдат областният управител на Хасково Румен Данев и областният лидер на ДПС Мехмед Атаман.

Частичните избори се наложиха заради избирането на досегашния кмет Гюнер Сербест за народен представител. Той оглавяваше общината в продължение на 18 години.

Изборите за кмет на община Стамболово се проведоха на 24-ти октомври и бяха спечелени безапелационно от кандидата на ДПС. Маджид Мандаджъ спечели кметския пост с 87,572 процента от гласувалите. За него гласуваха 3045 избиратели. На второ място се нареди кандидатът на ГЕРБ Господин Господинов с 363 гласа, което се равнява на 8,24 процента. Трети бе Петко Ангелов от НДСВ със 109 гласа и 2,37 процента. Милен Делчев от РЗС получи гласовете на 45 избиратели, което съответства на 0,96 процента и последен остана Тихомир Дялков от “Атака” с 36 гласа и 0,84 процента. На частичните местни избори в община Стамболово гласуваха общо 36,25 процента или 3 732-ма души от имащите право на вот 10 664 гласоподаватели.

Новият кмет на община Стамболово Маджид Мандаджъ е бивш директор на средното училище в общината. Той е бакалавър по история и география и има магистърска степен по стопанско управление. На 35 години е, женен, с две деца. От 2003 г. насам е председател на Общински съвет – Стамболово. Преди това има три мандата като общински съветник от ДПС. Той беше избран на вътрешните избори в ДПС сред петима кандидати, предложени от местните партийни съвети на движението. На заседание на общинската структура кандидатурите бяха сведени до три. На 25-ти септември в централата на ДПС беше определена като окончателна кандидатура тази на Маджид Мандаджъ.

В дневния ред на заседанието е предвиден и избор на председател на Общинския съвет. Очаква се това да бъде Мухлис Сербест, който вече втори мандат е зам. председател на местния парламент и четвърти мандат общински съветник.

Haskovo.net

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини