От х:

Днес в x:

Отбелязаха тържествено 10 г. от създаването на Сдружение „Съюз на пенсионерите“

    Хасковското Сдружение „Съюз на пенсионерите“ навърши 10 години. По този повод се проведе концерт в театър „Иван Димов“ в областния град.

    Бяха включени певчески и танцови изпълнения. В изявата участваха певчески групи от сдружението, деца от Младежкия център и от читалище „Заря“. Първо на сцената излезе самодеен състав от село Стамболийски.

    Бяха поканени учредителите на „Съюза на пенсионерите“, помещаващ се в сграда на улица „Ген. Карцов“ №3 в хасковския квартал „Любен Каравелов“. В организацията членуват около 500 души не само от областния град, но и от селата.

    Сдружението е създадено през 2012 година. Във фоайето на театъра бе показана малка изложба от снимки от активния живот на възрастните хора през годините назад.

    „Сдружението е оцеляло и е едно от водещите в региона поради това, че ние имаме много изяви“, каза председателят на сдружението Надка Георгиева. Тя пожела преди всичко здраве на възрастните хора, на приятели и съмишленици. Благодарности изказа и към Община Хасково за оказваната съпричастност и помощ.

    На празника присъстваше заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева. Приветствия към възрастните хора отправиха бивши и настоящи активисти на сдружението.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      3 0
      12:01, 7 окт 2022
      Купете по един буквар на журналистите във вашата медия, за да не се излагат с правописни грешки!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини