От х:

Днес в x:

Архитектурен пленер в Хасково търси идеи за преобразяването на Книжния базар в арт зона

Камарата на архитектите в България- Регионална колегия Хасково, Съюзът на архитектите в България- Дружество Хасково и Община Хасково организират първия по рода си Архитектурен пленер „Арт зона“, съобщиха от кметството. Организаторите имат за цел да представят най-добрите архитектурни идеи и пространствени визии за реализиране на Арт зона в пешеходния център на града с акцент върху иновациите в дизайна и устойчивата архитектура. Те целят да подпомогнат взаимодействието между архитектурната общност и Община Хасково за изпълнение на стратегическите общински планове и програми за устойчиво градско развитие.

В пленера ще се включат местни архитекти, ландшафтни архитекти и урбанисти, притежаващи проектантска правоспособност за 2022г., в екип с художници и скулптори.

Заданието на пленера е свързано с Покрития книжен базар в центъра на Хасково. Той е изграден с проект през 2004 г. Сега екипите, които ще се включат във форума и имат творческата възможност да променят мястото и да го превърнат в арт зона- място за опознаване света на различните видовете изкуство.

Проектите от пленера ще бъдат представени пред жури, с председател проф. д-р арх. Тодор Булев – председател на УС на САБ и обществеността на града на 7 октомври между 13 и 16 часа в зала „Хасково“, а на 11-ти октомври и на сесията на архитектурния форум Share Sofia 2022.

За отличените проекти има осигурен награден фонд от община Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини