От х:

Днес в x:

Възстановиха стара чешма, смятана за лечебна

    Стара чешма бе възстановена в хармалийското село Лешниково, съобщиха от Община Харманли.

    Днес, в деня, когато православната църква почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София и отдава почит на добродетелите, които ни крепят – вярата, надеждата, любовта и мъдростта в село Лешниково бе извършен водосвет на облагороденото място около възстановената чешма „Трескаво геренче“ и осветен курбан за здраве и берекет на жителите.

    Благодарение на няколко ентусиасти, кмета на селото, доброволци и дарители водата в чешма „Трескаво геренче“ отново потече. С огромно желание и любов, с много усилия и труд те възстановяват мястото и го превръщат в едно красиво кътче за отдих и отмора. Местните хора разказват, че изворът има целебна сила и лекува треска, откъдето идва и името му. Беседката до чешмата е финансирана със средства от Община Харманли по проект: „Беседка „Да отидем до чешмата” от кампания „Ние и нашето утре” – 2022 г.

    Кметът на Община Харманли Мария Киркова присъства на събитието и изказа своите благодарности на всички, вложили труд и средства, за да превърнат местността в едно атрактивно място за почивка и разходка, за съхраняване на историческите и природни забележителности.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бр
      БРАВО!
      22 0
      17:15, 18 сеп 2022
      Дано наистина помага и има цяр в нея! Да е за добро!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини