От х:

Днес в x:

Хасковски ученици станаха немски дипломати

Членовете на клуб ООН в СОУ "Васил Левски" с представителя на Световната банка за България Флориан Фихтъл

Представители на клуб ООН в СОУ „Васил Левски“ участваха в юбилейната симулативна игра „Модел Обединени нации“ в София. Срещата, която събра младежи от цялата страна, бе организирана по повод 10 - годишнината от създаването на националната мрежа от ученически клубове за ООН.

Младите хора симулираха работата на ЮНЕСКО и проведоха конференция по проблемите по опазване на климата. Те участваха и в работата на Общото събрание на ООН.

Представителите на клубовете приеха резолюция, в която заявиха желанието си големите държави да се ангажират с опазването климата на земята и да помагат на по-слабите и развиващите се страни.

Учениците от хасковското училище Михаела Кирева и Станислава Симидчийска от 12 б клас и Ивайло Ванчев от 9 б клас изпълниха блестящо ролята на дипломати от Германия.На Михаела бе гласувано доверие да председателства форума на ЮНЕСКО.

Членовете на клубовете за ООН присъстваха на коктейл в археологическия музей, организиран от представителя на Световната банка в България – Флориан Фихтъл.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини