От х:

Днес в x:

Уличка на занаятите в центъра на Хасково

    Уличка на занаятите пред сградата на общинската администрация в Хасково предлага ръкоделия на местни и гост майстори от Регионалната камара на занаятчиите.

    Няколко са вече разпънатите шатри, които се радват на любопитството на минувачите. До 8-ми септември, когато е Деня на Хасково, базарът ще бъде на разположение на ценителите на ръчните майстории. Очакват се и още занаятчии в следващите дни.

    Сред интересните ръкоделия от вълна с техниката сухо плъстене на вълна под шатрата си художничката Катя Тончева от Димитровград представя реалистична фигурка на елегантната синя извънземна Нейтири, вдъхновена от култовия филм на Джеймс Камерън „Аватар“.

    Харесва й да майстори подобни герои и преди време стана много популярна с изработката си на сладкият извънземен герой от популярния ситком на NBC Алф в естествен размер.

    Очаквам продължението на Автара, в края на тази година, така че ще имам възможности да направя още реплики. Казва, че е правила Нейтири от вълна в различни варианти, като най-високият вариант на фигурката е бил 60 сантиметра.

    До своите ръкоделия Катя представя и прекрасните творения, излезли изпод ръцете на колежката й Йовка Симеонова, направени с техниката мокро плъстене на вълна.

    Ръчни бижута и играчки от разноцветен плат, красиви бутилки с декупажна техника, бродерии и шевици, са представени още на занаятчийския базар.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Уф
      Уф
      9 -12
      22:42, 5 сеп 2022
      Стига едно и също ,дайте нещо свежо ,омръзна ни едно и също ,цените като в Дубай ...
    • 2
      Не
      Не
      12 -9
      22:43, 5 сеп 2022
      Нямали друго или едно и също постоянно ,нищо ново ,само едно и също ,долу герб ...
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини