От х:

Днес в x:

Министър Демерджиев: "Каналджиите" обявиха война на българската държава

Днес така наречените каналджии обявиха война на българската държава и българската държава ще отговори с цялата си мощ на това предизвикателство. Това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който пристигна на мястото на инцидента в Бургас, при който загинаха двама полицаи след преследване на автобус с мигранти. 

Ще направим всички необходимо да не се повтори този инцидент и да приключат тези действия, които зачестиха, увери той. Охраната по границата ще бъде засилена, каза министърът. Той съобщи, че са задържани лица и с тях се работи, като има съмнение за още едно лице, което се издирва в момента. Задържаните не са български граждани. 

За съжаление загубихме две прекрасни български момчета, най-искрени съболезнования на близките, заяви още Иван Демерджиев.  

"Акцентирах на този проблем още при встъпването си в длъжност, предприели сме много действия за неговото решаване. Сега ще усилим интензитета и ще включим и Министерството на отбраната", посочи той.  

Ще разговарям с близките на загиналите полицаи, на място се извършват необходимите процесуално–следствени действия, това престъпление ще бъде разкрито, каза още министърът на вътрешните работи. 

"Още по пътя насам сме набелязали и предприели мерки, които се отнасят както към превозните средства, така и за хората, които се занимават с тази дейност, до хората, които не могат да удържат натиска или участват по някакъв начин в пропускането на мигранти през границата. През следващите дни ще има изключително интензивни мерки по отношение на всеки един от тях", заяви министър Иван Демерджиев. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    Ха ха
    2 0
    10:07, 25 авг 2022
    Ами какво друго да очаквате.ВАС официално върна мутрите на границата и се вижда , че държава няма. И всички като чакали скачат на остатъците.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини