От х:

Днес в x:

Спасиха от бракониери 100 кила риба на Тракиец

д-р Милчо Милчев показва заловените 600 метра мрежа

Най големия бракониерски улов на риба през годината предотвратиха инспекторите на Агенцията по рибарство и аква култури, вчера. По сигнал на любител риболовец, бяха заловени общо 8 мрежи с дължина 600 метра със 105 килограма шаран и сом в тях. Бракониерите са избягали. Заловената риба е пусната обратно във водоема. Това е най мащабната бракониерска акция в масирано зарибявания от година водоем, коментират риболовните инспектори. Уловени са били главно 3 килограмови голи шарани, хвърлени в Тракиец през миналата година и сомчета пуснати, няколко месеца преди тях.

Акцията взриви спокойствието в местната ИАРА. Там от месец си бяха отдъхнали че бракониерите най-сетне са се кротнали. За три нощни проверки от началото на октомври не е бил открит нито един нарушител. Няма заловени ловци и на маломерна риба. Охранявания като зеницата на окото „Тракиец“ изглеждаше сигурен. До вчера. Тогава към 11 часа сутринта, рибар сигнализира че въдицата му е закачила мрежа. Пристигналите на място инспектори вадят 5 мрежи по 80 метра всяка, пълни до скъсване със шаран. Само час по късно, друг сигнал на любител съобщава че има мрежи близо до язовирната стена. Оттам са измъкнати 3 броя хрилни мрежи със шаран и сом.

Сомчета............

Заловените мрежи подлежат на унищожаване. Проверките ще продължат ударно, обеща директорът на ИАРА Милчо Милчев и призова редовите рибарите да сигнализират за нарушения по всяко време на денонощието. Част от инспекторите, обаче си обясняват масирания бракониерски набег, с добра информираност- ИАРА тъкмо е приключила с нощните проверки и се очаква за известно време на язовира да няма други.

....и шарани от миналата година, бяха жертвите на бракониерския набег

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини