От х:

Днес в x:

Корнелия Нинова към ПП: Очакваме от вас да номинирате министър-председател

БСП започна днес консултации за излъчване на правителство. Вчера от партията декларираха, че ще разчитат на партньорите от четворната коалиция в началото на това управление.

Днес социалистите започнаха разговори с "Продължаваме промяната".

"На тази първа среща имаме да ви кажем четири неща – да ви благодарим и да отчетем, че като правителство досега свършихме много добри неща, оставяме страната във финансова стабилност, икономически растеж и с много добра социална политика. На второ място – загрижени сме за месеците, които предстоят, нови предизвикателства ни чакат, и затова смятаме да положим усилия да съставим реводно правителство, трето – имаме намерение да стъпим върху програмата, която заедно изработихме и четвърто – нямаме намерение да тупкаме топката", това каза в началото на срещата Корнелия Нинова, лидер на БСП.

Допълнителна политическа криза не трябва на България, заяви съпредседателят на ПП и премиер в оставка Кирил Петков. Той отбеляза, че има 22 закона, които трябва да бъдат приети в следващите месеци във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост.

"Важно е във всички аспекти на Плана за възстановяване да напреднем. Ще говорим за политики. Първата точка на програмата, която приехме, е приемането на новия закон за КПКОНПИ, антикорупционен закон, с номинацията на г-н Рашков", допълни Кирил Петков.

Вчера президентът Румен Радев връчи третия мандат на "БСП за България". От партията посочиха, че номинацията за премиер трябва да е от "Продължаваме промяната" - най-голямата политическа сила в този парламент.

От левицата няма да търсят подкрепа от ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане". Нинова посочи, че днес ще потърсят и другите партньори от досегашната коалиция и че се надява накрая и четирите формации да седнат на масата за преговори на основата на изработената вече програма.

Коментари в сайта

Последни новини