От х:

Днес в x:

Нинова: БСП ще преговаря за нов кабинет, ако премиер не е Кирил Петков

Спираме всякакви преговори с ПП за съставяне на ново правителство. Решението да бъдат изгонени 70 дипломати от Русия е безпрецедентно и неприемливо. Ще се върнем на масата за преговори, ако "Продължаваме промяната" предложат друг кандидат-премиер, не Кирил Петков.

Това обяви лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова в кулоарите на Народното събрание, след като свика съвместно заседание на Изпълнителното бюро и парламентарната група на БСП, за да решат дали да последват примера на "Има такъв народ" и да напуснат все още управляващата коалиция.

"Това решение е взето абсолютно еднолично от премира Кирил Петков. Всеки, който твърди, че има решение на МС като вицепрезидентът Йотова - да го покаже.  Ние от БСП категорично заявяваме, че такова решение не е взимано в БСП.

Нинова обяви, че от БСП ще поискат закрито заседание в НС за да бъде изслушан шефа на ДАНС относно доклада, който е изготвил и предоставил до този момент на Петков.

Лидерът на БСП призова президента Румен Радев да свика КСНС:

"Изказването му от сутринта е тревожно. Ако президентът не знае, че има доклад на ДАНС, има нещо категорично притеснително в държавата. Шефът на ДАНС се назначава от президента - не може той да не знае, ако има такива информация."

Корнелия Нинова подчерта, че Кирил Петков за пореден път взима еднолични решения по въпроси, които засягат националната политика.

"Досега пробвахме с толерантност и разбиране, но тъй като това е поредното такова решение, ще се върнем на масата за разговори, ако ПП предложат друг кандидат за премиер и Кирил Петков поеме отговорността за това си поведение", заяви тя. 

На въпрос, ако излъчат Асен Василев за премиер, дали БСП биха се съгласили, Нинова отговори, че не са обсъждали други кандидати. Тя уточни, че не са разговаряли с министъра на външните работи в оставка Теодора Генчовска. 

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    Бай Танас
    4 0
    18:19, 29 юни 2022
    Тия въртят сучат - никакво изпускане на кокала на властта!
Последни новини