От х:

Днес в x:

3000 лева глоба заради загиналия работник в депото край Гарваново, потвърди съдът

Глобата от 3000 лева заради загиналия работник в депото край хасковското село Гарваново е потвърдена от Районен съд – Хасково.

Припомняме, че инцидентът стана на 8 март 2022 г. Тогава 35-годишният служител падна в машина за балиране на отпадъци и загина на място. По-късно Инспекцията по труда в Хасково наложи санкция на фирмата, тъй като са открити нарушения по осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд.

В случая не е била извършена оценка на риска на работния процес – ръчно почистване на балираща преса в горната част на бункера, като се премахва натрупаното фолио. И не е била извършена оценка на риска на работното оборудване – бункера на балиращата отпадъците преса.

От дружеството са обжалвали наказателното постановление. Съдия Мартин Кючуков обаче е потвърдил наложената глоба на фирма „Еко-Титан Груп“ със седалище в Смолян, става ясно от съдебното решение. Магистратът е преценил, че работодателят не е изпълни задълженията си за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд и в тази връзка е била наложена санкция, която е малко над предвидения минимален размер. Законът предвижда глоба от 1500 до 15 000 лева.

„Неизпълнението на задължения е довело и до смъртен случай“, пише в решението на съда. То подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Хасково в 14-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    30
    3000 лева е безобразно
    23 0
    15:37, 29 юни 2022
    тук в Хасково-Конго 30 лева са много за човешки живот.
    • Въ
      Възмутен
      24 -1
      16:50, 29 юни 2022
      Като се има предвид кои са собствениците направо е чудо че се е стигнало до съда. Те тези винаги са безнаказани нали града е техен.
      Че и с цялото си безочие обжалват глобата , тя фирмата е за закриване пък за депото да не говорим....
      В други държави за фас на пътя глобата е по голяма хахахаа
      В България страдат дребните риби за 1000 лева задължение и къщата ще ти вземат за причиняване на смърт получаваш дребна глобичка от няма и какво безочливо и трагично е
      Няма уволнени , няма осъдени ..... той момчето само е скочило вътре :Х :Х :Х
  • 2
    Ср
    Срам !
    30 0
    16:35, 29 юни 2022
    Толкова ли струва цената на един човешки живот!
Последни новини