От х:

Днес в x:

12-годишен силовак от Казахстан вдига за Купата „Антон Колев“ в Хасково

    12-годишният Вячеслав Тункин от Казахстан е най-младият участник, който се включи в надпреварата по лег и тяга за Купата на името на трагично загиналия в автомобилна катастрофа Антон Колев. През 2022 година се навършват 10-години от смъртта му. Организатори на турнира, който традиционно се провежда в парк “Лебеда“, са семейството му и неговите приятели от клуб „Аякс“, част от който е бил приживе Колев.

    Участниците в това издание на турнира са разпределени в четири категории: до 74 кг., до 90 кг, до 105 и над 105 килограма.

    Най-младият участник се включи в надпреварата редом до баща си.

    Леко объркване от страна техническия състав доведе в крайна сметка до бурни аплодисменти от публиката и съдиите за Вячеслав Тункин. При втория му опит беше обявено, че е вдигнал 47,5 кг, но се оказа, че всъщност тежестта, която е била заредена на гирата е била 50 килограма.

    След седем годишно прекъсване в залата и в турнира се завърна и състезателят от хасковския клуб „Аякс“ Йордан Киряков, който е свещенослужител в Хасковския катедрален храм „Света Богородица“.

    Класирането във всяка категория на турнира ще е по системата Wilks. Също така ще бъдат излъчени и шампиони на шампионите.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ка
      Казакистан а не казахстан,.
      20 -12
      14:31, 18 юни 2022
      А ВОДЕЩИЯТ джото да си я навре някъде тая шапка и да не се представя като джото а като серГЕЙ.
    • 2
      Ив
      Иван
      16 -8
      16:50, 18 юни 2022
      Джото , защо бе палячо ? Какво демонстрираш ? Че тези задръстеняци , които и за чернобил не са чували избиха хиляди жени и деца .
      • Не
        Не подкрепям войната
        9 -5
        09:27, 19 юни 2022
        Какво очакваш от комунистическо мекере?Всяка втора дума му е за руската умряла мечка.Редакторите от радио Метроном да се намесят и да го свалят от ефир.Време е за пенсия на Джото и Путин.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини