От х:

Днес в x:

Танцово вълшебство на три сцени в Хасково

    В Хасково вълшебството витае във въздуха. От днес до неделя градът е домакин на Международния танцов фестивал „Вълшебен свят“.

    Надпреварата ще се проведе на три сцени и събира в южния град 77 колектива и 8 индивидуални изпълнители от България, Гърция и Румъния.

    На една от сцените, където публиката може да проследи изпълненията на танцовите таланти -в читалище „Заря“, днес беше и официалното откриване на 17-ото издание на фестивала.

    „През последните дни в календара на нашия град има различни събития, но има едно от тях, което се организира с много хъс и любов и вече се е превърнало в национално събитие“, каза при откриването кметът на Хасково Станислав Дечев. Той пожела успех на всички участници и поздрави организатора на фестивала Милена Налбантова, затова че не се отказва и продължава да го развива.

    В магията на танца днес и в следващите два дни ще се потопят повече от 4 000 танцьори и гости на Хасково.

    17-членното международно жури ще оценява 1 200 хореографии, който ще бъдат показани на сцените в Читалище“Заря“, Младежкия център и в неделя и в зала „Дружба“.

    Първи на фестивалната сцена днес излязоха изпълнителите на класически балет.

    В събота вечер е предвидена мини гала за най-добрите изпълнители във възрастовите танцови категории до 11 години.

    Основните награди ще бъдат раздадени след гала концерта на най-добрите в неделя вечерта.

    Организатори на фестивала са Спортен клуб „Рона“ с домакинството на Читалище „Заря“ и с подкрепата на Община Хасково по Програма „Значими и утвърдени събития“.

    По време на официалната церемония по откриването на фестивала беше прочетен и поздравителен адрес от Президентството. В него е адресиран поздрав, както до организаторите на фестивала, така към всички участници в него.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини