От х:

Днес в x:

За 4А клас от училище „Иван Рилски“ най-важните уроците са между редовете

    За повечето от учениците днешният 15-ти юни е последният учебен ден за тази година.

    С различни празненства децата отбелязват завършването си.

    Сред най-емоционалните обаче днес са четвъртокласниците, за които с приключването на тази учебната година се извърта и първият за тях образователен етап. Децата са още по-развълнувани и след като научиха резултатите си от Националното външно оценяване по български език и математика преди дни.

    В двора на училище „Иван Рилски“ в Хасково, удостоверенията  си за завършен начален образователен етап взеха днес и децата от 4А клас. През полето на знанието четири години ги води тяхната учителка госпожа Катя Вълкова.

    Емоции, мили думи и даже мъничко тъга, че с някои ще се разделят, не крият нито децата, нито тяхната госпожа. Приятелството обаче и усещането за екип личат в този клас отдалече.

    Както на випуска, който изпрати днес, така и на тези преди него, най-важните уроци, които Катя Вълкова преподава, не са в учебниците, те са между редовете.

    „Знанията винаги са необходими и направих всичко възможно моя клас да получи тези знания, заложени за начален етап. Но най-важното, според мен, е да се създаде един клас в приятелска и задружна атмосфера. Опитах се да ги науча на това, а също и да споделят и да си помагат, да взимат решения в различни ситуации“.

    Преподавателката с дълъг опит в образователната система има много поводи за гордост с възпитаниците си от постигнатото през изминалите четири години. Много е доволна обаче от резултатите на учениците си от Националното външно оценяване, където класът й е показал солидни знания и е отбелязал успех. От 23 деца в класа й, 12 са изкарали точки за отлична оценка по БEЛ, а Вики Николова има по български 96,5 от 100 точки. Общият успех на класа по математиката е много добър.

    В двора на училището днес последен от 4А клас името си за получаване на удостоверението чу Христо Петков. И това се случи заради специалния момент, в който госпожата му го поздрави пред целия клас за отличните резултати на последните изпити.

    От Националното външно оценяване по математика момчето получи максималния брой точки-100, а по Български език и литература също завърши с отличен, заради получените от него 93,5 от 100 точки. Общият резултат на Христо Петков е един най-силните сред всички четвъртокласници в региона на Хасково.

    Да бъде във всичко и занапред първи, му пожела неговата преподавателка.

    Като истински победител Христо днес смело даде и първото си интервю. За постигнатия си успех каза скромно: Просто учех. И сподели, че той вярва в себе си още от първи клас. Като бил по-малък му помагали от семейството му, но той е много благодарен за постигнатото на учителката си Катя Вълкова, не забравя да сподели и за подкрепата от страна на съучениците си.

    Какъв ще стане като порасне Христо все още не е решил със сигурност, но едно от желанията му е да се занимава със спорт. И сега тренира баскетбол, а завоюваната купа само преди дни от Баскетболния отбор на Хасково, като шампион на Баскетболната мъжка Б лига, за него е голяма радост.

    Макар само на 10 години Христо вече има ясна концепция за качествата, които иска да изгради в себе си, за да върви напред и в учението, и в спорта: „Човек трябва да е смел, да продължава нагоре, да не се отказва. Трябва да е съсредоточен и внимателен, а добрите резултати в учението се постигат с труд“, сподели четвъртокласникът.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ан
      Антон
      3 -9
      23:51, 15 юни 2022
      Тази статия за какво беше- да рекламира училището... Виж коментара
    • 2
      Ан
      Антон
      2 -5
      03:11, 16 юни 2022
      Учелище като Климент с деца учещи на две смени е прихвалено.
      За да имо обективна оценка нека се направи проучване в РУО кое учелище какви резултати има. А не да се цитира само едно училище в статия.
    Последни новини