От х:

Днес в x:

Благотворителен конкурс-изложба събира пари за Център в помощ на деца с увреждания

Благотворителна инициатива организират от Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания в Хасково и Центъра за развитие „Интелект”. Тя е посветена на Международния ден на приятелството—9-ти юни.

С покана за участие са всички детски градини и училища от региона. Могат да се включат и деца от други области на страната.

Инициативата е посредством конкурс за рисунки на тема „Децата обичат природата”, с които ще бъде организиран благотворителен базар. Рисунките ще бъдат предложени на благотворителна разпродажба, а със събраната сума ще бъде подпомогната кампанията за закупуването на допълнителна рехабилитационна техника, необходима за по-добра грижа в полза на малките потребители на ЦКОДУХЗ- Хасково. В Центъра  се извършва диагностика, лечение, рехабилитация и работа с деца със социално-значими и хронични заболявания , с невромускулни увреждания, вродени аномалии, редки болести, с увреждания на опорно – двигателния апарат или отклонения в психомоторното развитие.

Желаещите да участват в благотворителната инициатива могат да занесат на място рисунките си  най-късно до 3 юни в Център за развитие „Интелект, на ул. „Милин камък” 9 в Хасково или да ги изпратят по пощата.

Няма ограничение относно размера на рисунките и използваните техники. Децата с повече творчески умения, могат да изработят и сувенири от отпадъчни или природни материали, приканват организаторите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини