От х:

Днес в x:

Ремонтират димитровградска ясла с 1 млн. лева

Евгени Консулов от изпълнителя на проекта "Алианц за регионално сътрудничестгво"

1 078 000 лева ще бъдат налети в ремонта на сградата и прилежащите терени на димитровградската ясла „Ален Мак“, обявиха днес на брифинг от община Димитровград. Парите са осигурени от оперативна програма  за регионално развитие 2007-2013 година. Освен мащабна реконструкция на кухненския отсек и спалните помещения, в ремонта влиза монтаж на 262 кв. метра щори, 536 кв. метра ПВЦ дограма и 936 кв. метра топлоизолация. За благоустрояването на яслата са предвидени 10 инвенторни климатици, 6 29-инчови телевизора с плосък екран и ДВД плейъри..

Строително-ремонтните дейности се очаква да приключат през януари. От общината са поискали в блогоустрояването да се включи доставката на нови легла, маси и интериорно обзавеждане, но финансиращия орган-министерството на регионалното развитие и благоустройството категорично отказало. Мотивът бил ,че тези харчове не са обезпечени от конкретната донорска програма. С намирането на средства за закупуване на обзавеждането се ангажирал лично кметът на общината Стефан Димитров.

„Ален мак“ е категорично най-мизерната ясла в момента в Димитровград, нееднократно са заявявали местни родители. Заведението е многократно глобявано от регионалната здравна инспекция за грубо несъответствие между предлаганите и изискваните условия за отглеждане на деца.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини