От х:

Днес в x:

Бивш директор на училище намери портмоне с пари и го върна на собственичката му

    Възрастен мъж намери портмоне с пари в хасковското село Орлово и го върна на собственичката му. Случката трогна местни жители.

    82-годишният Иван Тодев се натъкнал на чуждото портмоне във вторник. Тогава той отишъл до кметството в селото, за да си плати дървата за следващата зима. Наблизо обаче забелязал две жени да седят на пейка. Влязъл до кмета и излизайки забелязал черно портмоне на същата пейка. Отворил го и видял, че има пари в него, без да ги брои. Видял и листче с името на собственичката, при което разбрал на кого принадлежи то. Прибрал се в дома си и го предал на съпругата си, която го върнала на собственичката, чието име спестяваме по настояване на внучката й.

    73-годишната притежателка на портмонето заяви, че вътре е била почти цялата й пенсия. Тя също имала намерение да си плати дървата, но не успяла. Благодарна е обаче, че портмонето го открил именно Иван и си го е получила обратно. Тя си дава сметка, че ако го беше открил друг човек, вероятно е щял да го вземе за себе си.

    „Все още има добри хора“, каза възрастната жена. Смята, че доброто се връща. Тя самата преди двайсетина години също намерила портмоне и го върнала по същия начин.

    Иван Тодев от своя страна заяви, че дори не си е и помислил да задържи парите за себе си.

    „Аз съм бил учител, възпитател, не мога да крада. Щом не са мои парите, за какво са ми?“, каза през сълзи възрастният мъж, който преди години е бил и директор на местното училище.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини