От х:

Днес в x:

Протест: Хасковски автобуси спряха превоз на пътници, хора останаха по спирките

    Хасковски транспортни фирми спряха превоза на пътници днес в знак на протест. Тази сутрин имаше много автобуси на автогарата в областния град, чиито водачи заявиха, че им е наредено да не извършват курсове до 17 часа днес.

    Не се движеха автобуси на две от големите местни транспортни фирми – „Арда тур“ и „Сърнела“. Превоз обаче все пак се извършваше от някои външни транспортни фирми, чиито автобуси идваха от Кърджали и Крумовград, и пътуващи за София и за Плевен.

    В знак на протест спря градският транспорт в Хасково, извършван от „Златно руно“. От фирмата заявиха, че рейсовете няма да се движат до 17 часа днес.

    Около 10 часа днес на спирката до Младежкия център имаше чакащи хора. Жена на средна възраст искаше да пътува до Минерални бани. Тя обаче не знаеше за протеста на транспортните фирми и остана изумена, че може да няма автобус.

    Протестът настоява за диалог и актуализиране на държавния бюджет с цел преодоляване на последиците от пандемията и високите цени на горивата и енергоносителите. В него се включват работещите в бранша от почти цялата страна.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини