От х:

Днес в x:

Хасково е фестивална сцена на камерния танц

    С първия състезателен кръг по народни танци беше открит 19-тия Фестивал на камерния танц в Хасково. 

    В три последователни дни повече от 600 танцьори от 33 танцови клуба от страната ще се представят с нови хореографии в танцовите категории:народни, класически, характерни и съвременни танци.

    Основен организатор на Фестивала е Младежкият център -Хасково, с подкрепата на община Хасково.

    „Щастлива съм, че днес Хасково ви посреща с празнично настроение, усмивки и слънце. Вярвам, че вашето изящество и грация ще вдъхновят публиката и ще бъдат стимул за много други деца да изберат изкуството за своята бъдеща реализация”, поздрави участниците заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева, която откри форума.

    Журито на Фестивала отново е съставено от най-добрите в своите области и ще бъде председателствано от Цветанка Гергинова, учредител и заместник-председател на Българската танцова организация.

    Представянето на участниците ще оценяват заедно с нея Мирослав Димитров, който е главен художествен ръководител и хореограф на Фолклорен ансамбъл „Пирин“-Благоевград и премиер-солистът и репетитор на Софийската опера и балет Росен Канев, който ще журира на Фестивала на Камерния танц в Хасково за първи път.

    Утре фестивала продължава от 10 часа с класически танци.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини