От х:

Днес в x:

Гимназията по туризъм – отличник по проекти в професионалното образование

Изображение 1 от 4

    Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ е сред училищата в страната с най-добри проекти в областта на професионалното образование и обучение, редица от които са наградени със сертификат за качество. Това бе и поводът училището да участва със свои представители – Петя Тилева и Елена Димитрова, на работна среща на тема „Инструменти за измерване на качеството и въздействието на инициативи в рамките на програма „Еразъм+“. Събитието се проведе в столицата в Център за развитие на човешките ресурси и е организирано от националния експертен екип по Професионално образование и обучение и ECVET (Bulgarian National VET Team).

    Педагогическият съветник Петя Тилева - координатор на проекти в училището, сподели с останалите участници във форума практически опит от прилагането на инструменти за качество в проектите по Еразъм+ и въздействието им върху професионалното образование и обучението на учениците. Учителят по английски език Елена Димитрова представи опита на гимназията за въздействието от изпълнените дейности по eTwinning проектите: My Earth – my responsibility, Discover Europe и A place to stay. Отличната работа на гимназията по проекти в областта на професионалното образование и обучение гарантира устойчивост на постигнатите резултати и подобрява качеството на професионалната подготовка.

    Гимназията по туризъм „Александър Паскалев“ работи от дълги години в партньорство с организации от Италия, Испания, Австрия, Гърция, Малта, Англия, Германия, Ирландия, Чехия, Полша, Турция.

    Училището е удостоено със знак за eTwinning училище, реализирани са 4 проекта с национален и европейски знак за качество, като 3 от тях са наградени. Миналогодишният проект Discover Europe, по който работиха учениците от специалност „Организация на туризма и свободното време” под ръководството на Елена Димитрова, е удостоен с втора награда във възрастова група 16-19 години в Национален конкурс за годишните eTwinning награди. През тази учебна година Гимназията работи по 2 eTwinning проекта: A place to stay на Елена Димитрова и ученици от специалност „Организация на хотелиерството“ и Be smart with your smartphone на Живка Чакалова, също учител по английски език, с учениците от специалност „Рекламна графика“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини