От х:

Днес в x:

ФК „Свиленград“ вдигна купата от турнира „Децата и футболът“

    Младите футболисти на „Свиленград 1921“ спечелиха купата от турнира „Децата и футболът“, който се проведе днес на стадион „Хасково“. На финала момчетата на треньора Красимир Сургучев победиха „Саяна Хасково“. Свиленградчани стигнаха до успеха с 4:2 гола. По две попадения за успеха реализираха Мартин Михов и Стефан Христов. За „Саяна Хасково“ на два пъти се разписа Теодор Делчев.

    В малкия финал „Хасково 1957“ се наложи с 3:0 над „Хасково 1922“. Хеттрик за успеха реализира Павлин Златков.

    От пето до осмо място класацията в турнира следват „Раковски“ (Ивайловград), „Бригада“ (Димитровград), „Хеброс-2“ (Харманли) и „Хеброс-1“ (Харманли).

    Купата на шампионите връчи кметът на Община Хасково Станислав Дечев. Голмайсторския приз си поделиха Мартин Михов от шампионския тим и Павлин Златков от тима, класирал се на трето място. Двамата реализираха по 6 попадения. Мартин Михов спечели още наградата за най-добър играч в турнира и за най-добър нападател в турнира. Иван Димитров от „Свиленград 1921“ стана вратар №1. Пламен Живков от „Хеброс-2“ бе избран за най-добър защитник. В полузащитата №1 стана Виктор Милчев от „Хасково 1922“. Онур Айгюн от „Бригада“ получи приза за най-техничен състезател, а за най-полезен играч бе избран Иван Иванов от „Раковски“. Наставникът на шампионите Красимир Сургучев заслужено бе избран за най-добър треньор в турнира. Легендата на хасковския футбол Димчо Марков получи награда за цялостен принос в развитието на футбола.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини