От х:

Днес в x:

Кампанията „Капачки за бъдеще“ отново в Хасково тази събота

Дарителите от Хасково отново ще имат възможност да се включат в кампанията „Капачки за бъдеще“. Събирателният пункт е тази събота между 10 и 14 часа до Откритата сцена на пл. „Свобода“, съобщи организаторката на акцията за Хасково Таня Челебиева.

В кампанията тази година, освен пластмасови капачки, се събират и кенчета. На място ще има и специална машина за рециклирането им тях.

Събраните PVC капачки ще бъдат натоварени и извозени от доброволци към пункта за рециклиране.

Сумата от предаването им на рециклиращата фирма ще отиде за закупуване специализирани линейки, оборудвани с жизнено важна медицинска апаратура, която ще се дари на болници, неонатологични отделения в малки общини.

Финансирането на една такава линейка вече е факт със събраните средства от кампанията и тя вече е в действие.

При тазгодишната инициатива, освен апаратурата на борда, специално отговаряща на нуждите на недоносени бебенца,линейката ще разполага и с антивибрационна рампа за максимален комфорт при трансфера.

В националната кампания Хасково е сред главните събирателни пунктове- хиляди тонове капачки бяха събрани от предходните акции не само от града, но и от Харманли, Димитровград, Минерални Бани, Момчилград, Ямбол, Севлиево, Сливен,Симеоновград,Кърджали, Русе, Джебел.

Местните училища, детските градини, Община Хасково и Областната администрация, както и много граждани се включват в кампанията и съдействат за нейното провеждане.

В миналогодишната инициатива в Хасково пристигнаха и капачки от военнослужещите ни на мисия в Афганистан. Сред тях военни от хасковското поделение успяха да привлекат към идеята и свои колеги от мисиите на други държави.

„Припомням този случай като емблематичен, който ни учи, че мирът се постига с взаимни усилия в името на бъдните поколения и нашето завещание диша във всяка една постъпка на добра воля и мъжество.“, казва Таня Челебиева.

От първата кампания в Хасково до днес са събрани и предадени общо 27 т. капачки.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини