От х:

Днес в x:

НДСВ ще атакува кабинета заради Кунева. Преглед на националния печат

„Стандарт": Командира сочи 6 пробойни

- Не са реформирани социалната защита, здравеопазването, образованието и секторът за вътрешна сигурност. Там отиват милиарди левове данъци, взети от българския данъкоплатец, без да му носят никаква полза.
- Харчат се парите на данъкоплатеца за мега енергийни проекти без доказана полза за България и без въобще да е известна тяхната стойност.
- Дават се без условия кредити на обръчите от фирми на БСП и ДПС.
- Министерствата и общините са сключили и трябва да изпълняват договори за милиони, а може би и милиарди левове, без да имат отпуснати средства за това.
- Скъпо струващата администрация е раздута и неефективна. Тя е поразена от "ендемична" корупция.
- Съсипано е националното ни богатство в неговата най-атрактивна част - българското черноморско крайбрежие и планинските курорти.


„24 Часа": ДСБ застава зад кандидат кмета на ГЕРБ Фандъкова

На председателски съвет на столичната организация на ДСБ е взето решение партията да подкрепи кандидат-кмета на ГЕРБ Йорданка Фандъкова на частичните местни избори в столицата. Това каза председателят на ДСБ - София Атанас Атанасов.
„Явяването на ДСБ самостоятелно е торпилиране на Синята коалиция. Трябва да работим за укрепване и разширяване на тази коалиция. Не трябва да даваме възможност на БСП да се изправи от калта", каза Атанасов.


„Стандарт": НДСВ готви атака срещу кабинета

НДСВ скочи срещу кабинета "Борисов". След като обещаха подкрепа на правителството на ГЕРБ, ако влязат в парламента, сега жълтите се обърнаха против властта. "НДСВ ще бъде силна извънпарламентарна опозиция. След стоте дни на правителството партията ни ще вземе ясни позиции по определени въпроси", заяви вчера зам.-шефът на жълтите Милен Велчев. Царистите се събраха в хотел "Рейнбоу плаза", за да насрочат дата на петия си извънреден конгрес. На него ще бъде гласуван нов лидер на партията и ръководство. Както "Стандарт" пръв писа, жълтите ще се съберат на 28 ноември, за да сменят ръководителя си. Царят не присъства на сбирката вчера заради сина си Кардам, обясни другото му вице Огнян Герджиков.
НДСВ атакува кабинета заради отношението на премиера Бойко Борисов към еврокомисар Меглена Кунева. "Неприятно сме изненадани от нападките към нея, това бе удар върху европейското лице на България", обясни Минчо Спасов.

„Труд": 100 попове чакат Бойко с кръста

Премиерът Бойко Борисов донесе снощи в Пловдив и лично дари на митрополит Николай 4-сантиметрово късче от Христовия кръст. Въпреки дъжда близо 1000 богомолци се бяха събрали на централния площад и чакаха да видят Генерала. "За него сме дошли, и за кръста. Той е човекът, който ще оправи България, ама ще му е трудно, защото е много ограбена", нареждаше 70-годишна пенсионерка.
Премиерът донесе реликвата, поставена в голям кръст от злато и сребро. Очакваха го 100 свещеници, които служеха под дъжда.

„Стандарт": Порои и мъгли до Димитровден

Обилни дъждове и мъгли ни чакат до Димитровден. Това прогнозира за "Стандарт" синоптикът Петър Янков от ТВ МЕТ вчера. Първата вълна дъждове тръгна в нощта срещу събота. Най-много се изля във Видинско - само за 5 часа там са измерени между 30 и 40 литра на квадратен метър. Валежите в Рила, Родопите и Южното Черноморие днес ще са между 10 и 30 литра на квадрат. В понеделник облаците там ще започнат да се разсейват. В Западна и Южна България обаче мрачното време ще продължи до вторник. Дните от сряда до петък включително ще са сравнително топли.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини