От х:

Днес в x:

Граничният пункт между Ивайловград и Кипринос-отворен от понеделник

От 6 часа в понеделник пропускателният режим между Ивайловград и Кипринос се възстановява. Кметът на българския пограничен град Диана Овчарова съобщи добрата новина за рестартирането на работата на  пункт по българо-гръцката граница във Фейсбук профила си.

ГКПП Ивайловград-Кипринос отвори врати през 2010 година, но през последните две години преминаването през него беше спряно заради ковид пандемията и наложените ограничения покрай нея. Това обаче е най-прекият път за стотици хора от Ивайловград и селата около него, които работят в Гърция през летните месеци. Затова за отварянето на пункта беше създадена и онлайн петиция, в която се подписаха 352 души.

Според информацията от Гранична полиция  изискването влизащите в Гърция пътници да имат генериран QR код след попълване на PLF /Passenger Locator Form/ е отпаднало. От всички пътници, които са навършили 5-годишна възраст, се изисква сертификат за ваксинация, валиден 270 дни, сертификат за преболедуване, който да е валиден 180 дни, негативен резултат от PCR тест, направен 72 часа преди пристигането на ГКПП-то, или негативен резултат от антигенен тест, направен  до 24 часа преди пристигането.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини