От х:

Днес в x:

Ремонтират игрищата на ПМГ и ОУ „Любен Каравелов” за близо 400 000 лева

Ремонт ще бъде извършен в две училища в Хасково. В тази връзка Община Хасково обяви обществена поръчка за фирма-изпълнител.

Предвиден е ремонт на съществуващо футболно игрище на ПМГ „Акад. Боян Петканчин”, което е с размери 45,40м на 24,50м, намиращо се в непосредствена близост до физкултурния салон на гимназията. Ще се извадят съществуващите бордюри по дължината на този участък и на тяхно място ще се изпълни ивична стоманобетонова основа. Ще се ремонтират стъпалата към сградата на физкултурния салон. Ще се демонтират съществуващите футболни врати.

Ще бъде направен ремонт и на комплекс от игрища на ОУ „Любен Каравелов”, намиращи се в непосредствена близост до сградата на общежитието на Езиковата гимназия. Северното игрище е с размери 21,00м/45,30м и се намира непосредствено до общежитието. Предназначение му е за футбол и хандбал. През годините игрището е било покрито с „тартанова“ настилка, която към настоящия момент липсва. На място е останала само бетоновата настилка. Същата е в сравнително добро състояние. Необходимо е в някои участъци да бъде почистена и ремонтирана. След възстановяването на бетоновата настилка на игрището се предвижда върху нея да се положи изкуствена трева със следните технически характеристики: височина на стръка 5 см, с пълнеж от кварцов пясък 18 кг/м2 и гранули 10кг/м2. Върху новата спортна настилка трябва да се разчертаят в различен цвят маркировки за  игрище за  минифутбол и хандбал.   Предвижда се доставка и монтаж на две футболни /хандбални/ врати с размери 2м/3м за минифутбол/хандбал с мрежа.

Прогнозната стойност на поръчката е 376 892.99 лева без ДДС. Оферти се приемат до 20 април 2022.

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини