От х:

Днес в x:

Задържаха сириец за трафик на 9 сънародници

Чужденецът е привлечен като обвиняем за това, че на 23 февруари 2022 г. в землището на Свиленград, като подбудител и помагач в съучастие с К.П., на 45 г., и П.В., на 45 г., български граждани, като извършители, противозаконно подпомогнал 9 мъже от Сирия, сред които и 8-годишно момче. Транспортът е извършен с два леки автомобила с българска регистрация.

Водачите на двата автомобила К.П. и П.В. трябвало да транспортират групата до София, за което щели да получат възнаграждение. Установено е, че обвиняемият М.А., който живеел постоянно в България, се свързал с тях по-рано и ги уговорил да превозят сънародниците му. Двамата българи се съгласили. Те са били задържани също на 23.02.2022 г. и привлечени като обвиняеми за незаконно подпомагане на мигранти да преминат през страната. К.П. е с взета мярка за неотклонение от съда „задържане под стража“, а на П.В. е с определена „гаранция“ в размер на 1000 лева.

При проведеното разследване е установено, че сириецът М.А. също е участвал в схемата. На 29 март 2022 г. той е бил привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 30 март 2022 г. Районен съд – Свиленград е определил мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо него, която подлежи на протестиране или обжалване пред Окръжен съд – Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини