От х:

Днес в x:

С тържествен ритуал беше отбелязан Деня на Тракия в Хасково

    С тържествен ритуал беше отбелязан днес Деня на Тракия в Хасково. На площад „Свобода“ бяха поднесени венци и цветя на признателност към българските войни, загинали при превземането на Одрин през 1913 година и в памет на тракийските бежанци, намерили подслон в пределите на свободна България.

    Организатори на събитието са Тракийско дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково, с подкрепата на община Хасково и Военно формирование 52 740.

    Почит отдадоха и представители на местните партийни структури, народни представители. Цветя поднесоха и кметът на Хасково Станислав Дечев, заместниците му, председателят на Общинския съвет на Хасково Таня Захариева. В ритуала участваха и консулът на България в Одрин Атанас Димов, придружен от Роберто Иванов и  свещеникът в българската църква в Одрин  „Св. Георги“ -Александър Чакърък.

    Отбелязването на Деня на Тракия продължи с концерт на Ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“, Танцов клуб „Воденица“, Детски танцов състав „Пъстрица“ , хор и оркестър към Тракийско дружество Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини