От х:

Днес в x:

5 хиляди евро за прическа на домашния любимец. Pet Biz 2009 в София

Груминг оборудване за кучета за 5 хиляди евро бе представено на откриването на международното изложение за домашни любимци Pet Biz 2009  в София. На площ от 5 хиляди квадратни метра над 60 специализирани фирми представиха своите професионални стоки и услуги. Това превърна събитието в най – мащабното в бранша, правено някога в България.

Всичко необходимо за кучета, котки, коне, пернати, влечуги и декоративни риби може да се намери по щандовете. Като се започне от храни и продукти за поддръжка на козината на домашните любимци, през аксесоарите , та дори и до облеклото им.

Най – многобройни се оказаха храните, с огромно разнообразие на марки и разновидности за отделните породи. С цени от 3 до 30 лева за килограм. Последвани от глезотиите за кучета  и котки – легла, „легла на етажи”, кошари, чудесно декорирани с размери от пинчер до дог,  и  с цени вариращи от 50 до 500 лева. За дамите с малки кученца бяха предвидени чанти за носене на рамо, в които бебоците да се чувстват комфортно.

Безспорен фаворит за маниаците по груминг бе професионален сешоар, който след къпане изсмуква водата от козинката на питомника, а след това я доизсушава с регулираща се (по сила и температура) въздушна струя. В устройството се слагат и специални масла за парфюмиране на кучето. Заедно с груминг маса и специална вана за къпане, оборудването се предлага на цена от 5 хиляди евро.

Изложението продължава в събота и неделя, както и семинарите на различни животински теми.

Деница Атанасова, за HaskovoNET

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини