От х:

Днес в x:

Вдигнахме по тревога испански изтребители срещу нарушители над Черно море

Два испански изтребителя са били вдигнати по тревога тази сутрин от авиобаза "Граф Игнатиево" срещу нарушители на въздушното ни пространство, съобщава "24 часа".

Новината съобщиха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и испанският командир Хесус Саласар.

Засечените чужди самолети са се придвижвали в източната зона над Черно море. Испанските пилоти обаче не са успели да ги идентифицират, тъй като са се оттеглили бързо.

От днес българските и испанските ВВС съвместно охраняват въздушното ни пространство.

На церемония в авиобазата край Пловдив бяха сертифицирани два изтребителя "Юрофайтер" и два МиГ-29, които ще охраняват въздушните ни граници до 31 март. След това се очаква да пристигнат бойни самолети от Нидерландия.

Командващият ВВС ген. Димитър Петров увери, че ще се направи всичко възможно да бъде използван максимално ресурсът на българските МиГ-ове, докато дойдат закупените от САЩ Ф-16.

Той обясни, че е необходимо да бъдат осигурени средства за резервни части на нашите изтребители, за да могат да изпълняват своите задачи.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Dd
    dd
    5 -5
    16:50, 17 фев 2022
    смешници
  • 2
    Бр
    Брей
    9 -2
    17:50, 17 фев 2022
    Брей,големи юнаци бре. Изплашили ги. Първо да попитам, какво правят тези испанци в нашата Родина. Нали военният министър каза в Народното събрание, че няма да има американци и ги замени с испанци. Къде са парите за самолетиу които дадохте на американците. Сега е ясно, че България е колонизирана страна от САЩ. Уж сме в ЕС, а у нас се разпореждат янките. Големи предатели сте господа министри , политици и генерали! От това повече накъде, предадохте държавата ни.
  • 3
    Ре
    репичка
    4 0
    20:57, 17 фев 2022
    Поправете си заглавието. Поне 10 медии съобщиха, че не са нарушили въздушното ни пространство, а са били в неутрална зона. Ей за да оправдаете присъствието им тук може и умишлено да ни бомбандирате. Свръх нагли станаха вече лъжите ви.
  • 4
    Сл
    служил в ВВС
    5 0
    21:30, 17 фев 2022
    Голяма сила голямо нещо,Преди 1989 само в Узунджово.Чешнигирово ,Безмер,Равнец имаше по две ескадрили плюс резервни.Който може да смята.
Последни новини