От х:

Днес в x:

Разкриха контрабанда на бойни пистолети на границата ни с Турция, скрити в ръкавици

9 бойни пистолета са открили при проверка митническите служители на контролно-пропускателния пункт при границата ни с Турция „Капитан Андреево“.

Ситуацията се разиграва на 11-и февруари около 23 часа. Незаконната пратка е била в камион с полуремарке с турска регистрация, който се движел, натоварен със стока от южната ни съседка към Германия.

Превозното средство е отклонено за митническа проверка като е приложен метода „анализ на риска“.

При огледите във фабрични кухини на полуремаркето са открити черни полиетиленови чанти. В тях поставени в гумени ръкавици са открити 9 бойни пистолета с пълнители от различни марки.

Контрабандно пренасяните оръжия са иззети.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. На шофьора - 56-годишен турски гражданин, е повдигнато обвинение. Спрямо него е взета вече мярка за неотклонение, наложена му е парична гаранция. Той има и забрана за напускане на България без изришното разрешение на Окръжна прокуратура Хасково, като наред с това временно му е отнет и документа му за задгранично пътуване.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ба
    Бат Коце
    5 -1
    11:36, 15 фев 2022
    Като гледам на снимката Zoraki не ми изглежда да са бойни пистолетите. 100% са си газови. Толкова ли тези митничари не разбират от оръжие?
    • Ня
      Някой си
      3 0
      17:04, 15 фев 2022
      Ако бяха бойни нямаше да го пуснат под гаранция.
Последни новини