От х:

Днес в x:

Парламентарна комисия ще променя Конституцията

Народното събрание създаде временна комисия за промени в Конституцията.

За създаването й гласуваха 134 депутати, а 39 бяха против. След гласуването обаче от ГЕРБ, ДПС и Възраждане не предложиха свои представители за членове и така се оттеглиха от дебата.

По време на дебата в пленарна зала, който продължи два часа, само от "Възраждане" се обявиха предварително против тази комисия с основен мотив, че темата не е в дневния ред на обществото. От ГЕРБ подкрепиха идеята и дори изказаха задоволство, макар и иронично, от готовността за диалог с тях. От ДПС, които само преди два дни излязоха със свои предложения за промяна в Конституцията, но ги представиха в Брюксел, пък смятат, че създаването на временна комисия само ще отложи решаването на проблеми.

Комисията е от 14 народни представители, на паритетен принцип и ще работи шест месеца.

В състава на комисията влизат Стою Стоев и Рена Стефанова от ПП. БСП номинира Филип Попов и Явор Божанков, от ИТН Ива Митева и Андрей Михайлов. ДБ излъчиха Атанас Славов, а председател стана Христо Иванов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    И
    И
    4 -1
    13:59, 3 фев 2022
    Каквото и да променят със машинния вот се прави кой какво си иска.
  • 2
    ?!
    ?!
    3 0
    15:08, 3 фев 2022
    Значимите проблеми на народа отправиха ли? Та до конституцията стихнаха!
  • 3
    Съ
    Съмнителен
    2 0
    21:19, 3 фев 2022
    Да правиш комисия , когато знаеш ,че нямаш квалифицирано мнозинство, за да промениш конституцията е глупост.Просто едни хора ще вземат доста пари за нищо. Дори да сътворят някакво предложение, то няма да мине в парламента.
Последни новини