От х:

Днес в x:

Уволняват дисциплинарно митничар, прецакан от камера

Митничарят Красимир Стамов е уволнен дисциплинарно, защото пропуснал през ГКПП Капитан Андреево стока, без да я обмити, пише „Старият мост“. Заповедта за санкцията му е получена в тукашното митническо управление.

Срещу Стамов преди седмица бе образувана вътрешна проверка от Инспектората при Агенция „Митници“. По случая тече и полицейско разследване, но  срещу неизвестен извършител. Разминаването идва от различното становище на двете институции за вината на митничаря.

Микробусът, пропуснат от Красимир Стамов, бил натоварен със 7–8 хиляди чифта на стойност около 28 хиляди лева. Полицаите на трета бариера спрели колата за проверка и установили нарушението. Извикан бил дознател и по случая е образувана проверка. „Митничарят ми каза да дръпна буса напред и да обмитявам – разказал при разследването шофьорът, жител на Пазарджик. - Аз обаче завъртях ключа и избягах.“ Същото обяснение дал пред органите и  Стамов. Тукашните следователи приели тези твърдения за истинни и образували дело срещу неизвестен извършител. Инспекторите от Агенция „Митници“ обаче не повярвали на митничаря,  При образуваната вътрешна проверка те прегледали записите от камерата, монтирана на работното място на митничарите. От тях ставало ясно, че Стамов не е тръгнал да гони избягалия с микробуса, а си стои спокойно на плаца. По тази причина от Инспектората са заключили, че той има вина  и са предложили да му се наложи най-тежкото наказание – дисциплинарно уволнение. Заради инцидента бе санкциониран с понижение в длъжност и прекият началник на Стамов – Кирил Андонов.

Случаят с дънките нашумя десетина дни преди парламентарните избори. В Свиленград се коментираше, че парите от реализираната стока трябвало да отидат за предизборната кампания на ДПС.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини