От х:

Днес в x:

Нидерландия и Италия отчетоха рекорден брой нови случаи на коронавирус за ден

Броят на новите случаи на коронавирус в Нидерландия се повиши до рекордни нива от около 24 500 души.

Според официалните данни вариантът Омикрон на вируса е станал доминиращ в страната, предаде Ройтерс.
Броят на новозаразените се повиши с почти 60 процента спрямо миналата седмица, въпреки стриктния локдаун, при който от 19 декември са затворени всички магазини, освен тези от първа необходимост, както и ресторантите, фризьорските салони, фитнесите, музеите и други обществени места.

Предишният рекорд от малко под 24 000 случая в рамките на 24 часа беше поставен по време на вълната, причинена от варианта Делта, която препълни болниците в цялата страна в края на ноември миналата година.

Локдаунът намали броя на болните от COVID-19 пациенти в нидерландските болници до най-ниското ниво от два месеца, но експерти очакват скоро приемът отново да се засили заради бързото повишаване на броя на новозаразените.

Въпреки задаващата се вълна от нови случаи нидерландското правителство реши, че началните и средните училища могат да започнат работа след коледната ваканция по план от 10 януари. Решения за други елементи на локдауна трябва да бъдат взети на 14 януари.

Повече от 85% от пълнолетните в Нидерландия са ваксинирани, но кампанията за инжектиране на подсилващи дози протича бавно. Според правителствени данни към днешна дата 32% от пълнолетните са били инжектирани с подсилваща доза.

Италия отчете рекорден брой нови случаи на коронавирус за ден - 189 109 при 170 844 вчера, съобщи снощи здравното министерство, цитирано от Ройтерс.

В същото време смъртните случаи, свързани с коронавирус, са намалели от 259 на 231.

Италия е регистрирала 138 276 смъртни случая, свързани с вируса, от началото на пандемията през февруари 2020 г. и е съобщила за 6,76 милиона случая на заразяване до момента.

Пациентите в болница с COVID-19 (без тези, които са на интензивно лечение) са 13 364 в сряда, в сравнение с 12 912 ден по-рано.

В интензивните отделения са постъпили 132 нови пациенти, при 153 вчера. Общият брой на пациентите в отделенията за интензивно лечение се е увеличил до 1428 спрямо 1392 предишния ден.

През последното денонощие са били направени около 1,094 млн. теста за COVID-19 в сравнение 1,23 милиона вчера, съобщи здравното министерство.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини