От х:

Днес в x:

В Кенана стрелят без предупреждение. Преглед на печата

В Кенана стрелят без предупреждение, предупреждава в голямо заглавие над главата си “Хасковска Марица”. Скандалната табела със стряскащия надпис стои на входа на комплекс “Романтика”, собственост на братята Румен и Димитър Ставреви, известни в града като Скляпчовците, пише изданието. От Общинска полиция обещали веднага да направят проверка на скандалната табела.

Войната на чипса започва в училищата, пише в другия акцент на първа страница във вестника. Темата е забраната за школските лавки да продават пържени храни, газирани напитки, шоколадови вафли. Само на 10 метра от училище “Св. Иван Рилски” се намира павилион, за който забраната не важи. Кой ще спре децата да купуват оттам, питат се школските търговци.

Никой, разбира се.

Хасково и Свиленград с шанс за блокираните пари, акцентира на втора страница вестникът. Става дума за парите по програмата на ЕС за регионално развитие.

Гриша Трифонов с премиера в Харманли, четем още на страницата. Новата му книга “Югоизточната порта” ще бъде представена по време на празниците “Изворът на Белоногата”.  

Гасят пожари с бракувани коли, пише в акцента на трета страница. 29 от всичките 36 коли на пожарната били за брак, според нормативите. Но пък от октомври огнеборците ще имат на разположение новата комуникационна система ТЕТРА и няма да си крещят по баирите като хамали.

Внимание: Пробутват ни развалено месо през уикенда, четем на 4 страница. Търговците се изхитрявали да оставят по щандовете мръвка с изтекъл срок през почивните дни, когато чиновниците заслужено почиват.

Първокласничка дели двустаен дом с 10 чичовци и лели, пише на 5 страница. Материалът е посветен на тежкото положение на 10-членна фамилия на хасковската ул. “Изток” в кв. “Възраждане”.

Треньорът на Димитровград хвърли оставка, пише на спортната страница в броя. Наставникът Петър Славов поел отговорност за загубата с 0:2 от “Левки” Карлово. Мъжкарски жест, макар че не е толкова срамно да загубиш от коравия балканджийски клуб от Карлово.

Кенана на пепел при голям пожар, пише в голямото заглавие над главата “Новинар юг”. Предупреждението е от шефа на пожарната Николай Вълчев. Липсата на адреси във вилната зона затруднява огнеборците да намерят пожара при сигнал.

Изследват гаснеща 15 г. от рак да не е оздравяла, четем в другия акцент на първа страница. Пращат 76-годишната Иванка Адамова на нови изследвания, за да я приемат за лечение в онкологичното отделение, пише изданието.

2106 в областта за пръв път на училище, четем още на страницата.

17 първолаци аха да останат без буквари, продължава по темата вестникът на втора страница. Децата са от ОУ “Шандьор Петьофи” в Хасково. Читанките им пристигнали едва вчера.

Търсенето на дърва се сви с 40 на сто, акцентира изданието в челен материал на втора страница. Повечето клиенти поръчват от 500 кг. до тон, обясняват търговците. Причината – кризата и климатиците.

Управителят на “Хасковска Марица” на съд за клевета през октомври, пише на 3 страница “Новинар юг”. Вчера Атанас Спасов не се явил на делото срещу него, заведено от шефа на “Ерато” Георги Музафиров. Процесната публикация е със заглавие “Музафиров, котлето ти е пълен боклук, ела си го вземи”.

“Хасково” без премии за първата си победа, пише на спортната страница вестникът. Нашите биха с 1:0 “Загорец” на Ямача. Пазарлъкът с братята Хабил за продажбата на клуба щял да продължи, май.

Генчо Стоев се самоуби, без да иска. Това твърди в интервю за вестника приподавателят в университета във Велико Търново Сава Василев. Разговорът с него е на 6 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини