От х:

Днес в x:

Голямата сурвачка украси Младежкия преди старта на Фестивал на коледната и Новогодишна песен

Изображение 1 от 6

    Голямата сурвачка отново украси входа на Младежкия център. Така 13-годишната традиция по издигането на грамадната дряновица, украсена с вълна, пуканки и сушени плодове беше спазена.

    Всяка година сурвачката гигант се доокрасява от възпитаниците на школата по етнография към Младежкия център, с ръководител Нели Арнаудова. Освен децата от школата по етнография в аранжировката на сурвачката  тази година се включиха и техните приятели от ПГТ „Александър Паскалев“.

    От началото на традицията по издигането й, с всяка изминала година размерът на дряновицата се увеличаваше и вече надхвърля 8 метра, което я прави една от най-високите сурвачки, издигнати на обществено място в страната.

    През последните години тя се издига в първия ден на Фестивал на коледната и Новогодишна песен. В рамките на фестивала има и конкурс за създаването на нова песен на коледна и новогодишна тематика.

    Тази вечер в 17 ч. като съпътстваща проява на Фестивала ще бъде открита изложбата „Рисувам коледна песен“ с участието на Детска вокална група "Орфейче", с ръководител Катя Демирева и Детска вокална група „Щастливци“ от Харманли, с ръководител Петя Карабакалова.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Бр
      БРАВО
      6 -3
      20:14, 17 дек 2021
      Прекрасни сте! Спазвате традициите като по устав!!!👍👍👍
    • 2
      Мл
      Младежки УЙ
      2 -3
      13:30, 18 дек 2021
      Баси и журнаГлистето ...
      ДоОкрасени са ви мозъците нещастни!
      Кой ви ги дава тия дипломи, с които малоумни чорбаджии ви наемат да дращите, че и пари за това ви дават?
    Последни новини