От х:

Днес в x:

Урсула фон дер Лайен: В ЕС да бъде обсъдена възможността за въвеждане на задължително ваксиниране

До края на март догодина ЕС ще разполага с достатъчно дози ваксина срещу ковид от производителите "Пфайзер" и "Модерна" за поставянето на допълнителни дози на вече имунизираните. Това съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя добави, че е необходимо в ЕС да бъде обсъдена възможността за въвеждане на задължително ваксиниране против новата болест. Фон дер Лайен отново призова европейците да се ваксинират и отбеляза, че обстановката се влошава там, където имунизираните са малко. По нейните думи може да се очаква от 13 декември в ЕС да започне ваксинирането и на децата.

Председателят на ЕК поясни, че ако учените установят нужда съществуващите ваксини да бъдат променени заради появата на нови щамове, ще бъдат необходими 100 дни за подготовката на подобрените препарати. По нейните думи все още 1/3 от европейците, които могат да се ваксинират, не са го направили и това е твърде висок дял, защото повечето от тези хора не отказват ваксината по здравословни причини.

Досега в ЕС са ваксинирани 66 на сто от населението, уточни еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис. По нейните думи появата на щама Омикрон на вируса на ковид подчертава отново нуждата от имунизация.

ЕК прие днес препоръка, която предвижда държавите от ЕС да оценяват всеки ден ограниченията за пътуване заради появата на нови вирусни щамове. Комисията препоръчва държавите да подновят информационните кампании за имунизация и да ги съобразят с националните комуникационни стратегии.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ви
    вип
    18 -3
    17:15, 1 дек 2021
    Дърта кошница ходи се боцкай тии!
    • Къ
      Къде са тези
      18 -3
      18:02, 1 дек 2021
      Които твърдяха ,че сме конспиратори ? Къде сте ? В ЕС около 24 000 умрели от фъкцини. В Говедария около 21 000 .АЙДЕ ПАК КАЖЕТЕ ,че сме конспиратори. ИСтината ще я проумеете едва тогава когато почнат да измират ВАШИ РОДНИНИ И ПРИЯТЕЛИ. До тогава главите ще са ви завряни - знаете къде.
    • Пе
      Петър
      18 -2
      18:53, 1 дек 2021
      Съкращение на населението е в ход. Конспирацията става реалност.
  • 2
    Да
    Да
    19 -2
    17:22, 1 дек 2021
    Абе тъпа краво не разбрах защо обстановката се влошава в Португлиая Англия Белгия Холандия Дания и други 80% ваксинирани трябва да почнат да ви бесят ли че да се спрете
    • Ее
      Ееееех
      11 -1
      20:30, 1 дек 2021
      А в училищата наивни родители си мислят ,че с плюенето в епруветка ще им се размине на децата. Завряли са си главите в задниците и са спрели да мислят. Всички сатрапи в историята са налитали да убиват масово деца. Като се почне от Ирод. Ако знаете какво очаква децата ви още отсега ще грабнете каквото имате и ще избивате продажници
  • 3
    12
    123
    4 -2
    17:27, 1 дек 2021
    Eх комисионни, комисионни.... Защо не давате на пазара достъп до всички ваксини
  • 4
    Та
    Тази
    13 -1
    19:41, 1 дек 2021
    Тази крава говори за гражданска война. Уж била майка на няколко деца. Ако няма ум, поне да пожали децата.
    • Ha
      haaaa
      5 -1
      08:30, 2 дек 2021
      Добро утро. Нито тя ще се набоде нито децата си ще набоде. Клипове с фалшиви ваксинации на политици в интернет колкото искаш.
  • 5
    Фа
    Фантомас
    3 -1
    09:51, 2 дек 2021
    Самият Европейски съюз е създаден от избягали в САЩ фашисти след ВСВ. Създаден от фашисти за фашисти. Не вярвах, че след толкова много години, фашизмът ще ни тероризира пак като през ВСВ.
    Голяма грижа, голяма любов към ближния! А ни тровят ежечасно с мръсен въздух/горене на боклуци от Европа и Африка, кемтрейлс/, ГМО храни, мръсна вода и т.н. За това обаче си траят!
Последни новини