От х:

Днес в x:

Деца месиха обредни хлябове в църквата „Св. Архангели Михаил и Гавраил“

    Децата от неделното училище към църквата „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ участваха днес в творческата работилница за обредни печива. Те са на различни възрасти, като най-малките са на 4 години.

    През лятната ваканция повечето от тях са участвали в практически занятия на житните култури.

    4-годишната Злати беше сред най-сръчните в работилницата. Под наставленията на по-големите Калина и Михаела тя успешно се справи с разточването на тестото.

    След като бъдат украсени с ангели и изпечени, хлябовете ще бъдат раздадени на миряните.

    Работилницата е част от програмата за празника на църквата-8-ми ноември, когато ще бъде отбелязана 160-ата годишнина от основаването й.

    Част от отбелязването на храмовия празник са и поредица събития в следващите дни.

    В събота, на Архангелова задушница, ще бъде отслужена всеобща пинихида в памет на всички свещенослужители, служители, клиросни певци, диригенти, хористи и миряни от храма.

    В неделя в 14 ч. ще бъдат наградени участниците в изложбата „Ангелът-моят хранител“. От 15 ч.е концертът на църковния хор, с участието и на хористи-деца.

    Днес с пълна сила вървят приготовленията за посрещането на храмовия празник в понеделник. По довършителните работи работят все още майстори, които обещават, че за честването всичко ще бъде завършено.

    Храмът има и нова входна врата. Тя е поставена на мястото на портата от стари времена. Така миряните вече ще виждат на арката на входа на църковната обител лицето на ангел с разперени над главите им крила.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини