От х:

Днес в x:

Празниците на Хасково струват 100 бона

Въпреки че в бюджета на общината за празниците на Хасково са заложени 100 000 лева, ще се постараем да намалим разходите и харчовете ще паднат под тази сума. Това съобщи градоначалникът Георги Иванов. Колко точно ще разходва кметство за Дните на града ще стане ясно след като те приключат. Румънският певец Кости например ще пее за половината от своя хонорар. Изпълнителят имал сантимент към Хасково, тъй като в зората на кариера си имаше концерт в града. Талантливият композитор събра овациите на хасковлии отново по време на тържествата преди няколко години.

Кметът Георги Иванов съобщи, че песента за Хасково ще прозвучи за първи път на церемонията "Почетен гражданин". Тя ще се състои утре в 12.00 часа в драматично-кукления театър. С почетното звание ще се окичат д-р Генчо Пенев, архитект Тенчо Димов и маестро Красимир Захариев.

Официално химнът на града ще бъде изпълнен от Ваня Костова на пл. "Спартак" от 21.30 часа.

Конкурсът за песен на Хасково бе насрочен през 2008 година. В надпреварата са участвали над 30 автори. Избраният текст на песента е компилация от стихове на поетите Ели Видева и Петър Ванчев. Автор на музиката е Стефан Диомов.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини