От х:

Днес в x:

Трима починали с коронавирус и 99 заразени в Хасковско

99 нови случая на коронавирусна инфекция са диагностицирани за изминалото денонощие в област Хасково, съобщиха от Областния оперативен щаб. Новодиагностицираните са от всички общини, без Маджарово. Най-много са в община Хасково – 34, следвани от община Димитровград – 19 и община Харманли – 18. В болници са хоспитализирани 226 души.

Сред новите случаи са 4 ученици - от 7 „б“ клас в СУ „Паисий Хилендарски“ в Хасково, под карантина са 22 ученици и 6 учители; от 9 „б“ клас от ПГТ „Александър Паскалев“ в Хасково, под карантина са поставени 13 ученици и 2 учители; от 11 „е“ клас в ЕГ ”Проф. д-р Асен Златаров” в Хасково, карантинирани са 43 ученици от 11 „е“, 11 „а“, 11 „в“, 11 „г“, 11 „д“ и 11 „ж“ клас и 5 учители; от 7 „б“ клас в ОУ „Иван Рилски“ в Хасково, като контактни под карантина са 20 ученици и 4 учители.

Положителна е медицинска сестра от филиал на ЦСМП в Симеоновград.

Потребител от „Дом за стари хора” в Ивайловград също е сред новорегистрираните с COVID-19. Карантината в дома продължава.

Още 1 потребител от „Център за грижа за лица с различни форми на деменция” в Димитровград дава положителен тест. Карантината продължава.

Починали са три жени - две от община Харманли, на 50 и 59 г. и една от община Свиленград, на 70 г.

От началото на пандемията в област Хасково от COVID-19 са заболели 13 901 души, излекуваните са 10 484, а починалите са 889.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Хе
    Хелоуин
    13 -5
    09:08, 29 окт 2021
    Училище Ив. Рилски отдавна се е превърнал в инкубатор и разпространение на заразата. Взимат се половинчати мерки .
    • Ба
      Бай Миле
      6 -4
      09:13, 29 окт 2021
      Нормално, ти какво очакваш за Хелуин се готвят!
    • Да
      Да
      3 -1
      11:22, 29 окт 2021
      От днес половината Рилски е онлайн утре Васил Левски или Климент ще са ти виновни че живота ти е крив.Вапцаров няма да го предлагам там всички са с боя като теб
  • 2
    Ко
    Колев
    14 -1
    09:29, 29 окт 2021
    Ето затова има и ще продължава да има нови случаи!
    Увеличението на плащанията за пациенти с COVID-19 за деветмесечието през тази година спрямо миналата е средно 179% по-високо, или почти двойно, което НЗОК изплаща. Това заяви пред БНР управителят на Здравната каса проф. Петко Салчев. Превантивното увеличаване на цената на клиничните пътеки за коронавирус от 1200 на 1400 лв. всъщност подпомага и лечебните заведения. По негови думи няма болници, които не са си получили средствата за лечение на пациенти с коронавирус. От този месец лекарите на първа линия ще получават не по1000 лв, а по 1200 лева, когато са работили на пълен работен ден.
    За COVID-19 сме платили 224 милиона лева, за работа в неблагоприятни условия — 164 милиона лева, а 125 млн. лв. са доплащания към заплатите на лекарите, поясни Салчев. Той бе категоричен, че няма данни за източване на касата.
    А за лабораториите каква мана небесна е сега, правят луди пари. След време не се чудете от къде децата и внуците на тези лекари, медицински специалисти и лаборанти имат пари да карат Ламборджинита и Ферарита.
    А най- лошото е, че това са парите от нашите здравни осигуровки!
    • Ww
      WW
      17 -2
      09:50, 29 окт 2021
      Covid е най-вече бизнес, а след това всичко останало.
  • 3
    Зе
    Зевзек
    6 -2
    09:38, 29 окт 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
    То
    Тодор
    14 -2
    09:56, 29 окт 2021
    Знаете ли, каква е разликата, между хората притежаващи критично мислене и останалите. Тези, които могат да разсъждават винаги анализират постъпилата информация. Подлагат я на логически тест. Осмислят всички аспекти и чак тогава изграждат собствено мнение. При  тези, които липсва критично мислене, няма анализиране на информацията. Те просто приемат новите данни, така като са им поднесени.
    Сега се случва това, което винаги се е случвало с мнозинството.
    Медиите бомбардират с фрагменти информация своята аудитория. Налагат постепенно една гледна точка. Ден след ден. Това винаги става чрез филтриране на информацията. Накратко, следва се определена гледна точка без да се дава алтернативна такава.
    Това е първия признак, че ви манипулират.
    Следващата стъпка е постигане на тревожност.
    Канят се специалисти, които ви внушават , колко страшно е положението. Спомняте ли си „чувалите с трупове“!
    От сутрин до вечер медиите акцентират върху създаденият проблем или опасност.
    На този етап вие вече сте наплашени. Готови сте да приемете спасението, под каквато и да било форма.
    Тогава тържествено ви предлагат решение на проблема/ опасността.
    Дори и да ви се струва, че решението не е много приятно, вие вече грижливо сте обработени да го приемете.
    Ако все още сте съхранили частици здрав разум и се съпротивлявате – Тогава ви принуждават!
    На този етап няма никакво значение дали вярвате, или не. Защото мнозинството, около вас вече е обработено психологически и вие сте малцинство. Вашият разумен глас, предвидимо е унищожен от общата паника
    За съжаление мнозинството от хората не притежават критично мислене. Точно затова и манипулациите, върху огромни маси от обществото, винаги са успешни.
    Защо ви пиша това?
    Може би, защото надеждата умира последна… Надявайки се, да се събудите и да се огледате. Да прецените реално и обективно, какво се случва с нас.
    Нито една от мерките във световен мащаб не е насочена към съхранение на вашият живот!
    Нито една!
    Онези Горе въобще не се интересуват от вас. Никога не са го правили. Защо мислите, че сега, изведнъж, са се загрижили за вас. Нима сте толкова наивни да го повярвате!
    Ще ви дам няколко теми за размисъл.
    Защо така наречените противоепидемиологични мерки никога не засягат големият бизнес на корпорациите. Защо банките и  големите корпоративни бизнеси са изключени от всякакви ограничения. Логично е, ако ви казват истината по медиите, да има карантинни мерки за всички сфери. Ако настина се борим с някаква страшна болест.
    Защо хората преболедували тази толкова страшна болест имат признат по-малък имунитет от тези, които са боцнати с експериментални разтвори. Отново няма никаква научна логика.
    Естествено придобитият имунитет е най-добрата защита.
    Това е научен факт.
    Защо в цялата история на човечеството никога е нямало подобни антихуманни мерки, въпреки многото по-страшни епидемии, през които сме преминали.
    Защо се промениха медицинските критерии и Световната Здравна организация прие процент на заразени на база сто хиляди души.
    Защо ни лишават от основни права и свободи, налагайки течности за които никой не носи отговорност. Нито производителят. Нито правителството!
    Защо не се дава трибуна на доказани световни специалисти, които се противопоставят на това безумие.
    Защо, защо, защо…
    Хора мислете!
    Зеленият паспорт няма да ви върне нормалността. Веднъж приели да ви боцкат, това ще се случи отново и отново. Ще сме си отдали телата  си на вливане на неизвестно какво съдържащи субстанции.
    Завинаги!
    Това, което се случва  с нас ще продължи много дълго.
    Те вече го признават!
    Ще имаме срок на годност, между половин и една година.
    А след това!
    Забележете, че никой не говори за край на това безумие.
    То е планирано да продължи с години.
    Няма вирус, който да запази своята патогенност с години в такива мащаби.
    Онези от Горе не се борят с никаква болест.
    Те се борят с нас.
    Ние сме врагът.
    Имаме прекалено много свободи, а те искат да ни контролират.
    Изцяло!
  • 5
    Св
    Светлин
    3 0
    14:12, 29 окт 2021
    Българският народ трябва да си отваря широко очите. Тези, които измислиха пандемията и налагат ваксините, трябваше да обяснят на хората преди това, че ще дадат отражение и последствия при някои заболявания. И ваксинираният да даде информирано съгласие, Защо ? Ами такова съгласие да даде след подпис и този, който го ваксинира. Защо не е еднократна тази ваксина ? Как така след първата доза ваксина, ще има и втора и трета и четвърта и т.н. Тези, Горе не им пука за нас. Но пък има един Отгоре - Небесен Отец, Той наблюдава. В момента воюват силите на Мрака с тези, на Светлината. Бог да ни пази !
Последни новини