От х:

Днес в x:

Пътни строители блокираха центъра на София с тежка техника

Строителите от Българската браншова камара „Пътища“ отново излязоха на протест. Те искат да им бъде изплатено дължимото, както и оставка на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова.

Протестиращи блокираха бул. „Дондуков“ и „Цар „Освободител“. Жълтите павета в София са блокирани от тежка техника - близо 130 машини, самосвали и снегорини. Други 130 са спрени на „Църна маца“, съобщиха организаторите. В протеста участват близо 2000 души, представители на над 40 фирми.

Протестът започна в 8.30 часа пред Министерски съвет и ще продължи до 12.00 часа.

Протестиращите настояват да им бъдат изплатени близо 900 млн. лева за извършени от тях дейности. Настояват и за оставката на ресорния министър Виолета Комитова.

В 10.00 часа Българската браншова камара „Пътища“ внесе в Министерския съвет писмо с искане за оставката на Комитова и разплащане на дължимите към бранша средства.

Позицията на министерството остава непроменена - от там твърдят, че на част от фирмите са изплатени близо 1 млрд. и 400 млн. лв.

До края на седмицата ще извършат проверка на всички ремонти, за които протестиращите твърдят, че са свършили работа.

Вчера от полицията съобщиха, че ще глобят водачите на тежка техника с 30 лв. защото по закон нямат право да навлизат в столицата.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Са
    Сайбър
    1 -4
    11:51, 11 окт 2021
    Това е само началото на края на Румен Радев и неговата клика!
Последни новини