От х:

Днес в x:

Кирил Петков за бъдещо коалиционно управление: Мая Манолова отляво, ние сме новият център, ДБ отдясно

"Аз ги виждам - Мая Манолова отляво, ние сме новият център, ДБ отдясно, където трябва да се споразумеем за общи принципи за едно бъдещо коалиционно управление". 

Така Кирил Петков обясни пред БНТ, че не е отказал коалиция на Демократична България и ИБГНИ, а е уточнил, че не трябва да са с общи листи и да се споразумеят за общи принципи.

Не трябва да караме хората да гласуват за някаква конфигурация, която е неестествена за тях, трябва да имат избор между ляво, център и дясно, но да са сигурни, че ние сме се разбрали върху общите принципи за бъдещото управление, така че да са сигурни че след изборите няма да има дескоодринация, допълни Петков.

"Средна европейска класа" избрахме през човек. Аз лично Косьо Бачийски го познавам, виждах неговите битки в Бургас, включително с Росенец и летището в Бургас - там минахме от човека към партията, не от паритята към човека. ВОЛТ ни хареса заради техните общи перспективи за развитие - там се говори за кръгова икономика, за прозрачност, за електронно управление", обясни Кирил Петков.

Ще има още партии в коалицията, те ще са малки, но трябва да имат общи цели - "не" откъм средства, "не" откъм правене на листи, но "да" откъм продължаване на промяната заедно, каза още Петков.

"Уникална е цифрата 9%, когато още няма партия, няма структури, има само двама човека, които хората са видели във времето, че сме постигнали доста неща за четири месеца и ние казваме, че тези четири месеца ще ги направим четири години", заяви той за първите социологически проучвания в които попадна бъдещата формация. 

Според него трябва да се говори за принципите, а не за "брандовете" на партиите и когато има проблеми, те да се казват точно и ясно. Според него коалиция с ГЕРБ и ДПС не е възможна след предстоящите избори. Петков обаче не изключва промяна в позициите и отношенията между партиите.

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ек
    Екструдер
    13 -2
    09:10, 22 сеп 2021
    Ти си един балон надут с парите на Иво Прокопиев, Валентин Златев и братя Бобокови! Затова ти се натискат партийки, които са свикнали да взимат пари на готово и нищо да не правят.
    Киро канадеца е поредното чучело еднодневка в българската политика.
    • На
      Надявам се
      4 -4
      11:27, 22 сеп 2021
      Конституционният съд да реши попълнил ли е невярна декларация при постъпване на работа като министър. Бил ли е по това време канадски гражданин. И кой излъга. КирчУ или зеленият натовски чУрап
  • 2
    Ха
    Хахаха
    13 -1
    09:10, 22 сеп 2021
    И трите партии сте спонсорирани от кръга "Капитал" в лицето на Иво Прокопиев и Цветан Василев с патрон Румен Радев и всъщност сте едно и също нещо. Комунисти,които сега играят театър пред българския народ,че са про-европейски ориентирани.
  • 3
    12
    123
    12 -1
    09:53, 22 сеп 2021
    Долу служебното правителство и Румен Радев. Крадци и олигарси.
  • 4
    Лу
    Луд
    8 -2
    11:15, 22 сеп 2021
    Този Министър на икономиката има много измамна физиономия и очи!!! Всичко се вдига значи защитава интересите на вноса и на олигарсите ! На нашата държава не и трябва внос а износ , всичко си има! Няма ли някой да спре тези от енергото да правят своеволия .Замразете цените на тока или ги изгонете да си ходят ! Ама за изборите и те се отчитат
  • 5
    "Наблюдател"
    8 -1
    11:29, 22 сеп 2021
    Чакай малко, Кириле, рибата е още в морето, хора нямате, пък сте хвърлили и мрежите да хванете цаца. Ама и да еВа и социолози, веднага забиха на 9 %, ама деветката е дяволско число, а тия двамата /и Василев/ ми се струват вълци, облечени в овчи кожи. Внимавайте бъдещи агънца да не паднете в капана им. Анадъмно?
    • Др
      друг наблюдател
      5 -1
      12:38, 22 сеп 2021
      Всички джандаре и обратни ще гласуват заради съпартиеца му, човека с поглед на плъх и вампир едновременно и с меки китки.
  • 6
    То
    Тодор
    0 0
    10:24, 23 сеп 2021
    Този крадец ще е като царя ще ни оправи за за 800дена и после цялата държава ограби този дърт гладен цар а и народа е като овцете ще гласуват за всеки нов защото не мисли после Какво го чака този е същият крадец

Още новини

Последни новини