От х:

Днес в x:

Огледи от институциите на място за съсипаната от градушка реколта

Изображение 1 от 3

    Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов и заместникът му Мартин Узунов са извършили оглед на земеделските площи, пострадали при градушката в селата Белица и Лозен, община Любимец. На проверката е била и директорката на Областна дирекция „Земеделие“ в  Хасково Валентина Делчева, информираха от Областна администрация.

    Градушката е нанесла щети на 100 % върху лозята на земеделските стопани в селата Белица и Лозен. 

    Заради изразено съмнение от страна на земеделците, че са изстрелвани противоградови ракети, е изискана информация от регионалната структура на Изпълнителна агенция „Борба с градушките“. От там са уточнили, че са изстреляни 100 ракети, но облакът бил твърде голям и не са успели да го пробият.

    В свиленградското село Момково също са нанесени поражения върху лозовите масиви и бадемовите насаждения, допълват от Областна администрация.

    Земеделските стопани ще подадат заявление за пропаднали площи в Общинска дирекция „Земеделие“-Хасково още днес. В най-бързи срокове ще бъде сформирана междуведомствената комисията от експерти от Областна дирекция „Земеделие“-Хасково, ОДБХ-Хасково, Областна дирекция-Хасково към ДФЗ, местните структури на Национална служба съвети в земеделието и Изпълнителна агенция „Борба с градушките“. Комисията ще посети земеделските стопанства още в четвъртък.

    Има уверение от заместник-министъра на земеделието Явор Гечев, че пострадалите от градушката стопани ще бъдат подпомогнати финансово.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ка
      кабуки
      4 -1
      15:22, 21 сеп 2021
      Минко пие бяло вино или уиски!
      • Ор
        Орлов Дол
        2 -1
        17:15, 21 сеп 2021
        А какво яде ?
    • 2
      Жи
      Живко
      0 -1
      23:19, 21 сеп 2021
      Добре че Минко отиде та да тръгне работата. Боже при бери си версиите жалки и корумпирани
    Последни новини