От х:

Днес в x:

Икономичният Toyota IQ: Малка кола – малък двигател

Новият модел на Toyota - IQ -  донякъде прилича на Smart Fortwo. В него има достатъчно място за шофьора и седящия до него пътник. Зад тях могат да седнат само две деца и то при кратки пътувания. Седалките са разположени нависоко, предното стъкло е широко и това подобрява видимостта при шофиране. 

Малка кола – малък двигател. Това е водещ принцип за създателите на iQ. Моделът е снабден с 1.0-литров трицилиндров агрегат. Постига ускорение от 0 до 100 км/ч за 14.7 секунди. Автомобилът има петстепенна трансмисия.

От японската компания са направили всичко възможно, за да създадат повече пространство в интериора. Toyota IQ има климатик, автоматично отваряне на прозорците, централно заключване, стерео система , ESP контрол на стабилността и въздушни възглавници. Една от тези възглавници може да покрива задния прозорец при възникване на инцидент, което повишава сигурността за пътниците, седящи на задните седалки.

Количеството на отделените вредни емисии на автомобила е 99 г/км. Това е един от най-икономичните модели. Разходът му на гориво е 3.8 л/ 100 км  при шофиране в комбиниран цикъл.

Очаква се цената на Toyota  IQ да е около 13 000 евро.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини