От х:

Днес в x:

Уличен артист лети до еднорог като вълшебник и въвлича в приказен свят малки и големи

    Като в приказките. Вълшебник насред площада на Хасково, на няколко педи над земята, до еднорог и с увита змия около тялото си-пазителка на тайнствата.

    Наско Атанасов е от Варна, но от години гастролира из цяла Европа със своята инсталация. Разказва, че подобни има в почти всеки по-голям европейски град. Колегите му обаче висели на пилон, който се вижда и макар да е атрактивно, не е толкова магично. Затова той решил да подобри идеята чрез своята инсталация, на която прекарва понякога с часове, така, че да постигне визуализацията  все едно е във въздуха, влизайки в ролята на магьосник, все едно лети. И с времето дооформя  инсталацията, за да покрие перфектно образа на левитиращ магьосник.

    Всичко е изработил ръчно. Използвал е дунапрен, метал за конструкцията, дънков плат, зебло, тел, конопени въжета и ефектна боя.

    Интересното е, че стрийт артистът е завършил спортно училище, бил е борец. Усетил, че има потребност да изразява своята артистичност, завършва в Пловдив театрална режисура. Казва, че като уличен артист се чувства независим, тъй като започнеш ли да правиш театър, си зависим от и другите в трупата, дори и да е моноспектакъл.

    Обикновено работи в чужбина. През зимата е три месеца на Канарите, а лятото е в Шотландия. Казва, че е доволен от това, което заработва. Разчита изцяло на това, което хората му дават, според своята преценка. Доволен е, че харесват костюма му и много му се радват. Спират се, снимат се до Летящия магьосник, където и да отиде.

    Заради пандемията и заради това че е решил, че няма да се ваксинира, пътуванията му и това лято са по-трудни и затова решил да остане в България и да представи инсталацията си пред родната публика. Така той обикаля градовете на централните им площад обикновено събира много хора около себе си. Така се случи и днес в Хасково. Най-ярки бяха реакциите на децата, при вида на носещия се във въздуха магьосник и неговия чуден еднорог.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Бр
      Браво!
      21 0
      13:39, 18 авг 2021
      Нещо по-различно от всичко и сигурно забавно за малки и големи!👍
    • 2
      Ци
      Цирк
      4 -18
      14:14, 18 авг 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ел
        Елена
        18 -1
        15:12, 18 авг 2021
        Циркът е в главата ви май. Като харесвате улични артисти, защо ги коментирате по този начин, какво общо има появата на това момче с беднотията и кой какво искал да направи с хасковлии, защо намесвате други теми в уличното изкуство?
    • 3
      Пе
      Петко
      7 -5
      15:23, 18 авг 2021
      Предишния мустакат кмет се издокара на паметника като "хасковски каун". Сегашния се е издокара на еднорог а вълшебника със съвети отзад е Делян Добрев .
    • 4
      Ех
      Ех
      4 -3
      15:32, 18 авг 2021
      Толкова много тополи засякоха по центъра и само две фигури .
    • 5
      Жи
      Жител
      3 -2
      16:53, 18 авг 2021
      Специално отидох да видя тези фигури и следобед няма нищо!!!
      Защо заблуждавате читателите ви????
    Последни новини