От х:

Днес в x:

Банкова служителка на съд за присвояване на пари от старица

58-годишна банкова служителка от Димитровград е с обвинение за присвояване на пари.

Във времето от 19-ти февруари 2018 година до 11-ти април на следващата година, като специалист „Банкови операции“, тя присвоила сумата от 1430 лева. Парите са на 86-годишна жена, която й ги  поверила, за да ги пази и управлява, уточняват от  Окръжна прокуратура - Хасково, от където вече са внесли в съда обвинителния акт срещу недобросъвестната банкерка.

Служителката  отива на съд и по още три обвинения – за съставяне на неистински документи, за издаване и получаване на допълнителна банкова карта на името на пострадалата, както и за използването на банковата карта без съгласието на титуляра й.

Обвиняемата имала служебен достъп до разплащателната сметка на пострадалата жена. Тя се възползвала от това, че пенсионерката не знаела с точност наличностите по сметката си, защото в нея постъпвали пари от пенсията, социални помощи и от сина й, който работел в чужбина.

Така служителката на банката  решила да се облагодетелствала и изтеглила няколко пъти пари от сметката на пострадалата. Тя използвала два начина. Първо изготвила неистински документи на името на пенсионерката, с които теглила пари от банкова каса. След това пак по същия начин се сдобила и с втора дебитна карта с титуляр пострадалата жена, като така извършвала покупки от магазини и теглила суми от банкомати. През цялото време възрастната жена дори и не подозирала, че от сметката й се теглят пари, без разрешението й, тъй като самата тя теглела пари от друга карта.

По делото са извършени разпити на свидетели, експертизи, иззети са веществени доказателства и др. Окръжен съд – Хасково е насрочил разпоредително заседание.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    !?
    !?
    31 0
    16:35, 16 юли 2021
    Коя банка, името на " служителката"?

Още новини

Последни новини