От х:

Днес в x:

Контрабандни златни накити за над 160 бона откриха на МП "Капитан Андреево"

 Близо 2 кг контрабандни златни накити откриха при  проверка на товарен автомобил митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД "Южна морска".
На 27 юли., около 16.00 часа, на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил с турска регистрация, превозващ стока от Турция през България за Кралство Нидерландия. По метода „анализ на риска“ превозното средство с водач турски гражданин е селектирано за щателна митническа проверка. Във фабрични кухини на шофьорската кабина митническите служители установяват, че в шест картонени кутии са укрити общо 676 артикула- пръстени, гривни, колиета, синджири, медальони и обици, всички от жълт метал. Направената от вещото лице експертиза установява, че накитите с общо тегло 1977 грама са от 14 –каратово злато на стойност 162 114 лева.

Контрабандните златни накити и товарния автомобил са били задържани.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура Хасково водачът на товарния автомобил А.Т., на 44 г., е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е била взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5 000 лева, както и е наложена мярка „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура - Хасково.

Разследването по случая продължава.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини