От х:

Днес в x:

Задържаха грузинец, издирван за грабеж

Най-тежката мярка „задържане под стража“ получи 38-годишен грузинец, осъден за грабеж. Тя е наложена от Окръжен съд - Хасково днес, съобщиха от Темида.

Чужденецът е бил арестуван в България във връзка с Европейска заповед за арест /ЕЗА/, издадена от полските власти. Заповедта е потвърдена от съд в град Шчечин за грабеж, за което е предвидено наказание до 15 години затвор.

Грузинецът се издирвал за това, че на 26 май 2018 г. извършил съвместно с друго лице грабеж над жена, чрез използване на обезвреждащо средство под формата на ръчен метален уред със сълзотворен газ, като е упражнил насилие над жертвата, вземайки торба с 20 000 евро и 163 злоти, телефон и лични документи.

Съдът в Хасково прие, че е налице обоснованото предположение за извършено престъпление. Фактът, че лицето е чужд гражданин и по делото липсват каквито и да било доказателства за трайна връзка с България, налага вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по екстрадиция.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини