От х:

Днес в x:

Общо 791 са определените секции в чужбина за изборите на 11 юли

Централната избирателна комисия /ЦИК/ определи местата в държавите, в които ще се образуват избирателни секции извън страната, и броя на избирателните секции във всяко място при произвеждане на изборите за народни представители на 11 юли т. г.

Общо 791 са определените секции в чужбина за предстоящия парламентарен вот, е посочено в решението на ЦИК. Секции ще бъдат разкрити в 68 държави. В Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия ще има 135 секции, в Турция - 121, в САЩ - 58. Секциите в Германия са 116, в Испания - 67, в Гърция - 32, в Италия - 28.

Продължават постъпките на МВнР пред германските власти за разрешение да се открият избирателни секции извън територията на дипломатическите и консулски представителства. Поради това, че към момента такова разрешение все още няма, тези избирателни секции се обявяват в настоящото решение на ЦИК под условие и няма да има възможност да бъдат открити, ако до 30 юни 2021 г. германските власти не дадат разрешение, се казва в решението на ЦИК.

В него се посочва и в кои страни са налице съображения за нецелесъобразност за образуване на избирателни секции. Сред тях е Индия, поради изключително тежката пандемична обстановка, довела до остра хуманитарна криза.

На предишните избори на 4 април са разкрити 465 секции зад граница в 69 страни.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини